‘De Smaak van de 17e eeuw’ Uniek pop-up historisch culinair theehuis in Maassluis

Proef de smaak van 400 jaar Maassluis 1614-2014

In verband met de leegstand in de binnenstad is het plan opgevat om ‘Pop-up’ winkels te realiseren. Een van de invullingen daarvoor is, in de passage, het 17e eeuwse theehuis ‘Proef de 17e eeuw, De Historische Keuken’.

Dit is een uniek evenement dat ongeveer 1 maand duurt, aangezien op 1 januari het evenement is afgelopen.

Historische achtergronden geven voeding aan onderzoek, dat wordt vertaald naar: wat at men in die tijd, en onder die (bijzondere) omstandigheden? Zo wordt er aandacht besteed aan de voeding in het weeshuis, de waarschijnlijk favoriete maaltijd van dominee Fenacolius én.. wat at men op zondag na de kerkgang anno 1614-1650?

De opzet van het theehuis is als volgt; tijdens de openingstijden kan men langskomen voor een kopje thee, en eventueel naar keuze een proeverijtje van gerechtjes uit een speciaal tijdvak. Voor deze versnaperingen is wel een vergoeding verschuldigd, in verband met de inkoopkosten. Ook is het mogelijk om bijzondere (kook-) boeken in te zien, en eventueel te kopen. Enkele meubelen komen van de Kringloop Maassluis en zijn in overleg ook te koop. Daarnaast vindt men verschillende delicatessen én natuurlijk het Romeinse kookboek ‘Sapor Limitis. De Smaak van de Limes’ dat afgelopen 5 september is uitgekomen.

Welkom!

Claudia Vandepoel

Lees hier de Uitnodiging 28 november 2013

Lees hier alles over het initiatief

Lees hier alles over het programma en de openingstijden

Reacties zijn gesloten.